Klub iz najnižeg ranga i reprezentacija dijele stadion

Bilino Polje - jedinstven slučaj u svijetu

Adnan Beganović

Nogometni klub Čelik u narednoj sezoni igrat će u najnižem rangu takmičenja u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona.

Skupština nekadašnjeg prvaka naše zemlje i jednog od rijetkih klubova koji je od samostalnosti BiH igrao u elitnom rangu takmičenja sinoć je donijela odluku da Čelik na "put spasa" krene iz Kantonalne lige.

Klub nije ugašen, ogromni dugovi koji su napravljeni u prošlosti i dalje će pritiskati zenički ponos, no mladi ljudi koji su izabrani u Upravni odbor mišljenja su da je odluka o igranju u najnižem rangu takmičenja u ovom trenutku jedina ispravna.

Tako će mnogobrojni klubovi iz Zeničko-dobojskog kantona koji su do juče "sanjali" i o prijateljskim utakmicama sa Čelikom u narednoj sezoni igrati takmičarske i to najvjerovatnije na Bilinom Polju, hramu bosanskohercegovačkog fudbala.

A, na Bilinom Polju takmičarske utakmice igrat će i reprezentacija Bosne i Hercegovine i vjerovatno je to jedinstven slučaj u svijetu da će klub iz najnižeg ranga i nacionalna selekcija dijeliti stadion.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.