Druga provjera za Bišćane

Jedinstvo protiv Podgrmeča, Berberović skraćuje spisak

Nakon poraza od Rudara iz Prijedora, nogometaši Jedinstva u subotu će odmjeriti snage protiv Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

Susret se igra Pod Borićima sa početkom u 18 sati.

“Što se tiče utakmice u Prijedoru, ona nam je pokazala mnoge stvari. Imali smo priliku da vidimo gdje smo u odnosu na ekipu Rudara, koja je glavni favorit u Prvoj ligi RS-a i koji su počeli sa treninzima 2 sedmice prije nas. Priliku za dokazivanje su imali svi igrači po poluvrijeme i vidjelo se da su igrači u drugom poluvremenu, izuzev par njih na dosta nižem nivou, te da nisu mogli pratiti ritam utakmice. Bilo je tu i 4 juniora, kojima smo dali priliku jer igraju završnicu juniorske lige i bore se za plasman u PL BiH. Ni ekipa iz prvog poluvremena nije pokazala mnogo, nedostaje tu još dosta rada, a imamo nekoliko novih igrača i treba vremena da se to uklopi sve u jednu cjelinu. Još ovu sedmicu ćemo raditi s ovim brojem igrača, a poslije utakmice u subotu ćemo skraćivati spisak i pokušati dovesti ono sto je deficitarno. Utakmicu protiv Podgrmeča će igrati neki igrači više, a neki manje i već ćemo od te utakmice tražiti većinu igrača za startnu postavu", kazao je šef struke Bišćana Muhamed Berberović.

Jučer je održan i žrijeb Prve lige, a Jedinstvo je u prva dva kola domaćin. Prvo GOŠK-u, a zatim Zvijezdi Gradačac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.