Uspješna generalka protiv Mladosti DK

Hat-trick Cvijanovića, Velež izgleda zrelo i spremno za velike stvari

Edmir Škorić

U posljednjoj pripremnoj utakmici FK Velež je ugostio Mladost Doboj Kakanj na stadionu Rođeni i slavio je s uvjerljivih 5:1.

Tim Feđe Dudića odigrao je još jedan kvalitetan meč i dokazao da je najzad zreo da igra važnu ulogu u bh. Premijer ligi i da se bori za sami vrh. Naravno, to ne bi trebalo da se zaključuje poslije pripremnih utakmica, ali Rođeni zaista izgledaju odlučno da naprave iskorak.

Lijep i dinamičan nogomet je ponovo donio rezultat, a ofanzivci Veleža nisu imali problem s realizacijom. Prednjačio je Cvijanović, desnokrilni napadča koji je postigao tri gola.

Početak donosi bolju igru Veleža, šanse Pršeša i Mulićam koji pogađa stativu nakon što se oslobodio protivničkih igrača, ali i promašaj Brandaa s bijele tačke u 22. minuti.

U 27. minuti stiže kazna za propuštene prilike, jer je Nedim Hadžić prekrasnu akciju gostiju iz Kaknja okončao pogotkom. U 36. minuti Hiroš je dobio direktan crveni karton, no snage su ostale izjednačene na terenu jer je Dedić ušao umjesto njega.

Cvijanović svoj prvi od tri gola postiže u završnici prvog poluvremena, a imao je i sreće jer je golmanu gostiju Bukviću ispala lopta iz ruku. Nedugo nakon toga Cvijanović glavom sjajnim lob udarcem donosi preokret svom timu.

U nastavku još dva tri Rođenih. Prvo zabija Vehabović za 3:1, a onda Cvijanović još jednom pogađa za hat-trick. U finišu domaćin dolazi i do petog gola, a strijelac je bio Ovčina. Moglo je biti i uvjerljivije, a sam Mulić je imao nekoliko zicera, no visokom napadaču danas nije bilo suđeno da se upiše u strijelce.

Velež će naredenog vikenda gostovati na Grbavici kod Željezničara na otvaranju nove sezone, dok će Mladost imati teško gostovanje u Banjaluci kod Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.