Milenković sve bliže potpisu za Milan

Edmir Škorić

Srbijanski štoper Nikola Milenković će ovog ljeta, kako sada stvari stoje, napustiti Fiorentinu.

Za talentovanog defanzivca zanima se nekoliko velikana, a najbliže je Milanu, čije rukovodstvo uveliko radi na njegovom dovođenju.

Paolo Maldini i njegov agent Ramadani počeli su pregovore io ni još uvijek traju, ali u Firenci neće tako lako popustiti i žele izvući što više novca za igrača s kojim imaju ugovor do ljeta 2022. godine.

Vjeruje se da će Fiorentina pokušati da izvuče i 50 miliona, dok bi Milan bio spreman paltiti 30-35 miliona eura ili uz dio novca poslati Brazilca Lucasa Paquetu, koji se ionako povezivao sa Violama.

Milan mora biti konkretan i brz jer je Milenković i na radaru Napolija, ali i Manchester Uniteda, koji i dalje želi naći drugog štopera u tandemu sa Harryjem Magueirom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.