Portugalac za španjolske medije

Mourinho: ne mogu obećati titulu

Adnan Beganović

Karizmatični portugalski stručnjak Jose Mourinho dao je intervju za šapnjolski AS u kojem govori o planovima na klupi Reala.

"Želim imati uravnotežen tim i Real će to biti. Moramo biti svjesni svoje snage, ali i slabosti protivnika. Real će imati vlastiti indentitet i neće imitirati niti jednu drugu momčad", rekao je između ostalog Mourinho i dodao:

"Sviđa mi se igrati sa četiri odbrambena igrača, no možemo igrati i sa tri. U veznom redu također ćemo imati više solucija. Ako igramo u trouglu, onda možemo imati tri napadača. Sve zavisi i od protivnika. Vrlo je teško biti dominantan 90 minuta, tako da će uvijek biti trenutaka kada će igrači morati biti tim i kada će se morati žrtvovati."

Portugalski stručnjak rekao je i da je presretan što dolazi u Real, ali je naglasio da ne može obećati titulu.

"Presretan sam što dolazim u Real. Želim osvojiti titulu jer do sada niti jedan trener nije osvoji Premierhip, Seriju A i Primeru. Želim biti taj koji će prvi to uraditi i koji će prvi sa tri različita kluba osvojiti Ligu prvaka. Međutim, ne mogu i neću sada reći da ćemo sigurno osvojiti Primeru jer Barcelona ima sjajnu momčad i Katalonci će nam biti veliki suparnik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.