Na San Siru ga žele zadržati

Jorge Mendes Juventusu ponudio mladu zvijezdu Milana

Edmir Škorić

Juventus je tražio informacije o napadaču AC Milana Rafaelu Leau uoči predstojećeg prijelaznog roka, navodi Tuttomercatoweb.

Leau nije bila baš najbolja sezona od njegovog dolaska iz Lillea prošlog ljeta jer se borio za minute i prostor u napadu pored Ante Rebića. Tek nekoliko puta je bio starter i uglavnom igrao na raznim pozicijama po direktivi Stefana Piolija.

Unatoč tome, u 12 utakmica nakon što je nastavljena Serija A, četiri je puta pogađao mrežu i počeo pokazivati tačno ono što je Milan vidio u njemu kad su isplatili više od 25 miliona eura da ga dovedu na San Siro.

Prema onome što je objavio TMW, došlo je do nekih kontakata između Juventusa i Jorgea Mendesa u vezi s Leaom. Portugalski agent ponudio je svog klijenta tokom razgovora sa šefom Juventusa Fabiom Paraticijem.

Međutim, čini se da Milan nije voljan prodati Leaa, pa će se umjesto toga snažno usmjeriti na 21-godišnjaka sljedeće sezone - igrača u kojeg vjeruju i koji uz pomoć Zlatana Ibrahimovića može puno napraviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.