Organizatori odlučili

Maraton u Londonu samo za odbrane

Admin Čaušević

Organizatori maratona u Londonu su odlučili da se ovogodišnje izdanje jednog od najvećih svjetskih maratona održi samo za elitne atletičare. 

Iako se maraton evropskom metropolom obično trči na proljeće, ovaj put utrka će biti održana 4. oktobara, i na njoj neće moći nastupiti obični grašani zbog straha od širenja koronavirusa.

Tako će najbolji maratonci i maratonske svijeta trčati oko St. James's Parka, a ne londonskim ulicama kao što je bio slučaj u ranijim godinama.

Organizatori se nadaju da će muškarce predvoditi prošlogodišnji pobjednik i svjetski rekorder Kenijac Eliud Kipcjoge i Etiopljanin Kenenisa Bekele, višestruki svjetski i olimpijski pobjednik te i dalje svjetski rekorder na 5.000 i 10.000 metara.

Cilj organizatora je da Kenijka Brigid Kosgei bude nositeljica startne liste za žene. Do sada je obično na londonskom marataonu nastupilo 40.000 rekreativaca, ali to ovaj put neće biti slučaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.