Bordo tim se ispromašivao

Veliko iznenađenje i kiks FK Sarajevo u Doboj Kaknju: Mladost nakon velike borbe uzela bod!

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Sarajevo je u 2. kolu Premijer lige BiH napravilo veliki kiks i osvojilo je samo bod na gostovanju kod Mladosti u Doboj Kaknju. Bilo je 2:2.

Bordo tim je kontrolisao igru u svih 90 minuta, no na kraju su napravili kiks protiv mlade ekipe Mladosti.

Sarajevo je u prvom poluvremenu dominiralo, ali realizacija Bordo tima je u 45 minuta posve zakazala. Imao je tim Vinka Marinovića veliki broj sjajnih šansi, no jednostavno lopta nije htjela u gol Mladosti, koja se i odlično branila.

Haris Handžić otvara meč velikom šansom. Dobro je šutirao, nije bio precizan. U sedmoj minuti Tatar gađa same rašlje, ali prebacuje prečku i nije imao sreće u tim trenucima.

Deset minuta kasnije velika šansa za goste. Rahmanović je kao na tacni poslužio Harisa Handžića, a ovaj sa pet metara glavom ne uspijeva zabiti pogodak.

Handžić je i u 29. minuti promašio veliku šansu. Ovog puta ga je uposlio Tatar, a napadač bh. prvaka je sa četiri metra loptu poslao preko gola.

Novu ogromnu šansu gosti propuštaju u 35. minuti. Rahmanović i Tatar odigravaju odličnu akciju, Velkoski je mogao da bira gdje će plasirati loptu, no on pogađa Lalića na gol-liniji i propada velika šansa.

Do kraja prvog dijela Sarajevo je i dalje napadalo. Ipak, nije uspio da dođe do gola i na odmor se otišlo bez golova. Treba istaći da su domaći tražili penal u prvom dijelu zbog igranja rukom Šerbečića, ali se Miloš Gigović nije oglasio.

Sarjevo je i u nastavku krenulo ofanzivno. Pidro je prvi prijetio, no iz dobre pozicije ne pogađa, ali u 59. minuti domaći su poklekli. Nikolić ruši Rahmanovića u kaznenom prostoru, Gigović je pokazao na penal sa kojeg ne griješi Benjamin Tatar za 0:1.

Ipak, samo dvije minute kasnije Mladost je poravnala. Alić ubacuje nakon prekida, a Nedim Hadžić se odlično snalazi u kaznenom prostoru i pogađa za 1:1.

Haris Handžić je sve promašaje naplatio u pravom trenutku. Igrala se 68. minuta kada napadač Bordo tima koristi odbijenu loptu u kaznenom prostoru i zabija za 1:2.

Imali su gosti potom šansu preko Besima Šerbečića, nije uspio zabiti sa nekoliko metara, konstantno su napadali, no očigledno je da Bordo klub ima lošu završnicu.

U 80. minuti novi šok za prvaka. Nakon prekršaja na ivici kaznenog prostora, Enes Alić postiže spektakularan gol za 2:2.

Krenuo je potom Bordo tim po pobjedu. Pokušali su na sve načine da dođu do pobjedničkog gola, nisu uspjeli i ostalo je do kraja 2:2.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Mladost - Sarajevo 2:2 (Hadžić 62', Alić 80' / Tatar 59'p. Handžić 68')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Bukvić, Vazda, Hadžić, Mahmić, Nikolić, Begić, Biber, Marić, Lalić, Alić, Dedić. Još su igrali Mašić, Kovač, Mirkov, Guzijan.

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro, Đokanović, Miličević, Šerbečić, Oremuš, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Handžić. Još su igrali Fanimo, Jukić, Ahmetović, Mustedanagić, Dupovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.