Prva pobjeda za Tuzlake

Ramić u 90. minuti pogodio za pobjedu FK Tuzla City

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Tuzla City pobijedio je Krupu sa 1:0 u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nije ovaj meč na Tušnju donio previše ljepote. Uvodne minute donijele su nekoliko dobrih pokušaja, Kolak je dva puta dobro zaustavio Džafić i Baršića, a zatim je Nikolić za Krupu imao fantastičnu šansu, no lopta je otišla pored gola.

A zatim je uslijedila poprilična dosada. Tuzla City je kontrolisao igru, imao je veći posjed lopte, ali na Tušnju ipak nismo vidjeli ništa u prvih 45 minuta ovog meča.

U nastavku su Ubiparip i Džafić pokušali. Prvi je bio neprecizan, a drugom Kolak jako dobro brani.

Krupa je u 63. minuti meča imala veliku šansu. Lazar Nikolić je izašao sam ispred Fejzića, ali se spetljao i propala je prilika za goste.

Šest minuta kasnije odlična šansa. Džafić je uposlio Ubiparipa, a ovaj dobro gađa,lopta pogađa prečku i odbila se na gol-crtu i ostalo je 0:0.

Nikolić uzvraća na drugoj strani u 72. minuti. Iz obećavajuće pozicije je slabo pokušao, da bi tri minute potom Krupa ostala sa igračem manje, a isključen je Palić.

Krenula je potom Tuzla po gol. Ubiparip iz slobodnjaka minut potom odlično šutira, brani Kolak, a nakon kornera Ramić pokušava, no ni on nije precizan.

Pokušavali su domaći doći do pobjedničkog gola. U tome su na kraju i uspjeli. Nukić je uposlio Mirsada Ramića, a ovaj zabija za pobjedu od 1:0

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Tuzla City - Krupa 1:0 (Ramić 90')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Barišić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Džafić, Nukić, Ubiparip, Rustemović, Đerić, Maksimović.

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Filipović, Maksimović, Nikolić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.