Željezničar slavio protiv Borca

Pogledajte šta se dešavalo na Grbavici u derbiju kola

Esmer Oštraković

Nogometaši Borca poraženi su u derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Željezničara.

Obje ekipe pružile su loše prvo poluvrijeme, dok je u drugom poluvremenu viđen sjajan nogomet na Grbavici, a pobjedu je ostvario Željezničar sa 2:1.

U prvom poluvremenu viđena je samo jedna prava prilika, a u njoj se našao Semir Štilić, koji je sve uradio maestralno, matirao Palvovića, ali je Jovanović sjajno reagovao na gol liniji.

U drugom poluvremenu dosta više šansi, a prvi gol viđen je u 50. minuti. Nakon udarca Juričića lopta je u ruku pogodila Janičića, a sudac Sivac pokazao je na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Semir Štilić.

Samo šest minuta kasnije Borac je stigao do izjednačenja, a gol je nakon sjajne kontre Borca postigao Vladan Danilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjedu Željezničaru donio je Mustafa Mujezinović svojim trećim golom ove sezone i to nakon magične asistencije Mehmeda Alispahića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.