Plavi nastavili sjajan niz

FK Željezničar četiri od četiri: Plava mašina se iz Tuzle vraća sa tri boda!

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

U jednom od derbija 4. kola Premijer lige BiH Sloboda je ugostila Željezničar, koji je nastavio seriju i stigao do nove, četvrte pobjede, savladavši Tuzlake s 2:0.

Željezničar je po prvi put u historiji Premijer lige krenuo u prvenstvo s četiri pobjede. Nakon što je trijumfovao protiv Veleža (3:0), Radnika (2:0) i Borca (2:1), uslijedila je nova, zaista važna pobjeda nad Slobodom u Tuzli.

Ni 10 minuta nije prošlo meča na Tušnju, a Plavi su već imali prednost. Štilić je ubacio, a Lendrić se samo naklonio i loptu sproveo u mrežu za radost igrača u plavim dresovima, ali i brojnih navijača gostujućeg tima koji nisu bili na stadionu, ali su bili srcem i mislima uz svoj tim.

Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 2:0. Nakon prodora Veselinovića, malo je nedostajalo da Maksimović matira vlastitog golmana. Ubrzo je lopta pogodila Mujkića u ruku, gosti su tražili penal, ali od toga nije bilo ništa.

Potom se Sloboda malo oslobodila, progirala u napadu, ali nije uspijevala da stvori konkretnu priliku pred golom Fejzića. Najbolju priliku imao je Mujagić u 34. minuti, ali je Fejzić bio siguran, a već na drugoj strani Šehić majstorski ostavlja loptu za Veselinovića, koji ipak loše šutira i lopta ide preko gola.

U 40. minuti nova velika šansa za goste iz Sarajeva, Štilić je šutirao, na kraju je bio samo kornmer. Do kraja prvog dijela bilježimo i pokušaj Alispahića, ali pogađa samo vanjski dio mreže.

Što se tiče drugog dijela, Željezničar je i dalje držao kontrolu, bio konkretniji i opasniji, ali Sloboda je s više rizika, shodno rezultatu i zaostatku, krenula prema naprijed.

I kada se očekivao neizvjestan kraj meča, stigao je pogodak rezerviste Mujezinovića u 72. minuti. Fantastičan pas Štilića i četvrti gol Mujezinovića, koji je u svakom kolu do sada dao po jedan gol.

Rutinski su izabranici Amara Osima priveli utakmicu kraju, stigli do četvrte pobjede iz isto toliko utakmica i sa 12 bodova uvjerljivo su lideri na tabeli, a narednog vikenda dočekuju Mladost i imaju veliku priliku da nastave ovaj sjajan niz.

FK Sloboda - FK Željezničar 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović, Husejinović, Herić, Tomašević, Husić, Predragović, Mujkić, Maksimović, Mujagić.

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Miletić, Štilić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Lendrić, Šehić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.