Promjene prije i nakon evropski mečeva

Borcu stižu dva pojačanja, ali i ostaje bez jednog od ključnih igrača?

Edmir Škorić

U redove banjalučkog Borca u narednim danima trebala bi stići dva nova igrača.

Ranije se spominjalo da bi iskusni hrvatski internacionalac Marin Ljubičić mogao doći u FK Borac, ali onda se u potpunosti sve zaustavilo. Činilo se da od Ljubičićevog dolaska nema ništa, ali sada saznajemo da bi on do četvrtka mogao postati član Borca.

Ljubičić je igrao za mlađe kategorije Hajduka i za prvi ti­m Splićana, a potom je nastupao u Zadru, ukrajinskoj Tavriji, te mađarskom Puškašu. Posljednjih pet i po godina igrao je u Slovačkoj, prvo za Dunajsku Stredu, a posljednje dvije godine za Slovan iz Bratislave. Za to vrijeme sakupio je 60 nastupa za još aktuelnog šampiona Slovačke, od čega je 16 u evropskim klupskim takmičenjima. Na tim mečevima postigao je 11 golova i upisao devet asistencija.

On bi mogao da bude veliko pojačanje za trenutno drugoplasiranu ekipu Premijer lige u nastavku sezone, ali i za evropske mečeve. Idućeg četvrtka Boraca igra sa Sutjeskom prvo pretkolo Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Ljubičića očekuje se i dolazak desnog beka iz Slovenije. Radi se o tamošnjem U-21 reprezentativcu, ali ostali smo uskraćeni za njegov indetitet, no jedino nam je rečeno iz izvora bliskih klubu da se radi o sjajnom mladom igraču.

Očekuje se također da nakon evropskih utakmica ekipu Borca napusti mladi veznjak Vladan Danilović, ali za sada nema inforamcija gdje će nastaviti karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.