Sjajna utakmica i pobjeda Tuzlaka

Spektakl na Vrbasu: FK Sloboda slavio u nezaboravnom meču protiv FK Krupa

Midhat Šljivak

Sloboda je u fantastičnoj utakmici kao gost savladala Krupu rezultatom 2:3.

Sloboda bolje otvara meč i već nakon tri minute igre gosti su mogli povesti. Tomašević izlazi sam pred Kolaka, šutira sa nekih desetak metara, ali Kolak sjajno brani. U nastavku akcije Beganović šutira preko gola.

Krupa uzvraća u 12. minuti. Andrejić iz slobodnjaka gađa, Golubović brani, a već u narednom napadu Husejinović pokušava, brani Kolak.

Andrejić je i 15 minuta kasnije u dobroj šansi, Golubović ponovo brani, da bi Sloboda u 31. minuti imala još jednu dobru šansi, a ovog puta Mujagić ne zabija s apet metara.

Dvije minute kasnije Krupa je u šansi. Golubović brani udarac prezimenjaka Golubovića, a Palić zatim šutira preko gola.

Posljednju šansu imao je Bojan Puzigaća.. Snažno šutira iz slobodnog udarca, još bolje brani Golubović i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

U nastavku je ponovo viđena fantastična utakmica, a ovog puta su i fudbaleri namjestili nišanske sprave i počeli su zabijati.

Gosti prvi stižu do vodstva. U 49. minuti sjajna akcija gostiju, Mujagić asistira Dženisu Beganoviću, a ovaj zabija za 0:1.

Pet minuta kasnije gosti vode sa 0:2. Ponovo Sloboda radi odličnu akciju, Tomašević ubacuje, Husejinović majstorski propušta kroz noge za Mujagića koji zabija za 0:2.

Zatim je uslijedio bljesak Krupa koja je jako brzo izjednačila. U 59. minuti Stefan Nikolić zabija nakon ubacivanja Puzigaće, a četiri minute kasnije ponovo Nikolić i to po drugi put glavom zabija za 2:2. Asistent je Makitan.

Radost domaćih bila je kratka. Sloboda u 67. minuti ponovo dolazi do vodstva, a ovog puta Husejinović zabija za 2:3, asistent je Mujagića.

Mogla je Sloboda zabiti i četvrti gol u 72. minuti. Kurtalić iz dobre pozicije šutira pored gola, a Krupa uzvraća već u narednom napadu, sjajni Golubović zaustavlja Makitana.

Krupa je do kraja pokušala doći barem do jednog boda. Ipak, nije domaći tim uspio da zabije gol za jedan bod i ostalo je do kraja 2:3 za tuzlanski tim.

Premijer liga BiH, 7. kolo.

Krupa - Sloboda 2:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kolak, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Puzigaća, Palić, Filipović, Maksimović, Andrejić, Golubović.

Sloboda: Golubović, Devedžić, Uzelac, Beganović, Husejinović, Tomašević, Kurtalić, Predragović, Osmić, Mujagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.