Bolji od Radnika

Nalić: Ovo je historijska pobjeda za Tuzla City

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja savladali su večeras na Tušnju ekipu Radnika sa 1:0 u meču sedmog kola Premijer lige.

Tuzla City uspio je da dođe do važna tri boda, a odlučujući trenutak meča desio se na startu drugog dijela kada je gol za 1:0 postigao Nermin Crnkić.

Nakon meča oglasio se i trener domaćeg tima Zlatan Nalić koji je imao šta da kaže.

"Kako neću biti zadovoljan, ovo je historijska pobjeda. Prvi put je Tuzla City savladao Radnik i prije ovoga smo imali gol razliku 10:2 što je zaista loše. Naravno da je bitna pobjeda za ubuduće, ali i za prvenstvo jer smo nastavili sa skupljanjem poena što je primarni cilj", rekao je Nalić za Arena Sport i nastavio.

"Prvo poluvrijeme je bilo dobro s naše strane i stvorili smo mnoštvo šansi i mogli dati nekoliko golova. U drugom dijelu smo poveli, ali mislim da smo prerano postigli gol promijenilo se ritam utakmice neplanski i malo smo pali. Desilo se i nekoliko neželjenih situacija u našem kazenenom prostoru, ali ništa opasno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prelazni rok i eventualna pojačanja?

"O tome više ne razmišljam igramo s onim što imamo. Vezni red dolazi i razigravaju se igrači koje imamo. Imali smo mnogo igrača koji nisu bili na pripremama, ali polako stavljamo akcenat na igru veznog reda i to je danas dobro izgledalo. Mislim da ćemo za dvije tri sedmice biti na nivou na kojem želimo".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.