Bodovi odlaze sa Grbavice

Osim i Plavi od Mladosti ništa nisu naučili: Krupa na Grbavici bolja od očajnog Željezničara

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

FK Željezničar doživio je još jednu popriličnu blamažu na Grbavici i poražen je od Krupe sa 0:1.

Nakon uvodnih minuta u kojima je Željezničar imao terensku inicijativu, Krupa iz prve šanse dolazi do pogotka. Andrejić izvodi slobodan udarac, Fejzić loše reaguje, odbija loptu do Makitana koji zabija za 0:1.

Domaći tim je imao terensku inicijativu, ali pred golom nisu mogli napraviti apsolutno ništa. Krupa se dobro branila, a u 36. minuti su imali još jedan dobar pokušaj. Puzigaća šutira iz slobodnjaka, Fejzić ovaj put brani.

Imao je Željezničar dobru šansu do kraja prvog dijela. Štilić šutira, Kolak sjajno brani i gosti su na odmor otišli vodstvom od 0:1.

Amar Osim od prve minute nastavka uvodi Zeca koji je odmah u šansi. Pogodio je vanjski dio mreže u 47. minuti, a zatim je u 51. minuti uzdrmao prečku.

Krenuli su Plavi žestoko prema golu Krupe. Redale su se šanse pred golom gostiju, ali preciznosti nije bilo.

Dujaković je u 63. minuti dobro prijetio golu Željezničara, Fejzić je odbranio, a zatim seje Krupa uspjela malo da zatvori meč i u tim trenucima Željo nije uspio da stvori ozbiljnu šansu.

Ostalo je do kraja 0:1 za Krupu koja je tako došla do velike pobjede, a Amar Osim i fudbaleri Željezničara očigledno ništa nisu naučili iz poraza od Mladosti.

Premijer liga, 8. kolo:

Željezničar - Krupa 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Fejzić, Hajdarević, Miletić, Mujezinović, Štilić, Alispahić, Sadiković, Blažević, Lendrić, Ikić, Šehić.

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Nikolić, Dujaković, Puzigaća, Palić, Andrejić, Mandić, Golubović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.