Sjajan transfer banjalučkog tima

Danilović u Portugalu, Borcu rekordna odšteta i 15 posto od narednog transfera

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Borca, Vladan Danilović, karijeru će nastaviti u Portugalu. 

Danilovićeve dobre igre u ovoj a i prošlim sezonama nisu ostale ne zapažene pa je njegov transfer bio samo pitanje vremena.

Neslužbeno, danas će biti i ozvaničen, a mladi 21-godišnji veznjak karijeru će nastaviti u Portugalu. Borac će, prema neslužbenim informacijama inkasorati oko milion konverbitilnih maraka i zadržat će pravo na 15 posto od eventualnog narednog transfera.

Biće to rekordni transfer za klub iz Banja Luke i još jedan dokaz da su se stvari u Borcu od dolaska Vice Zeljkovića promijenile za 180 stepeni.

Klub, kojem je prije neke dvije godine prijetilo gašenje danas je zdrav sportski kolektiv, a primjer Danilovića zapravo i govori da su prošla vremena u kojima su mladi i talentovani fudbaleri s Gradskog stadiona odlazili džaba ili za neke simbolične cifre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.