Tuzla City savladala Slobodu

Ubiparip ušao sa klupe i riješio tuzlanski derbi

Midhat Šljivak

Tuzla City je u gradskom derbiju savladala Slobodu rezultatom 2:1.


Tuzla City je otvoreno ušla u ovaj meč. Od samog početka su oni bili ti koji su kontrolisali dešavanja na terenu i naravno imali su nekoliko jako dobrih šansi da ugroze gol Golubovića.

Tim Zlatana Nalića poveo je već u 12. minuti. Nakon kornera Barišić glavom spušta loptu za Crnkića, a ovaj zabija za 1:0.

Pritisak je Tuzla pravila i nakon gola. Evidentno su bili bolji tim, da bi se Sloboda probudila malo u finišu prvog dijela i rijetili su preko Mujagića, brani Muminović.

Muminović je uz pomoć Đerića i u finišu prvog poluvremena spasio svoju mrežu i ostalo je 1:0 za Tuzla City.

Maksimović otvara drugo poluvrijeme sjajnom šansom, Muminović brani. Pritisli su Tuzlu u nastavku igrači Slobde, a u 59. minuti Maksimović je ovog puta precizan i zabio je za 1:1 na asistenciju Dženisa Beganovića.

Radost Slobode trajala je samo osam minuta. Samo što je ušao u igru Vojo Ubiparip zabija za novo vodstvo Tuzla Cityja (2:1), a sjajno mu je loptu spustio Ramić.

Sloboda je naravno pokušala da dođe barem do jednog boda. Kurtalić je u 80. minuti imao veliku šansu, ali sa nekoliko metara nije uspio dobro da zahvati loptu.

Nije do kraja ekipa Gradimira Crnogorca uspjela da dođe do jednog boda. Tuzla je sačuvala prednost i došla je do tri boda.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Tuzla City - Sloboda 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Muminović, Barišić, Crnkić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Ramić, Džafić, Nikolić, Nukić, Đerić.

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Beganović, Husejinović, Dž.Beganović, Kurtalić, Kadrić, Maksimović, Mujagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.