FOTO - EPA

Povrijedio koljeno

Celtic protiv Sarajeva bez najboljeg strijelca

Adnan Beganović

U okviru play-offa Evropa lige Sarajevo će u četvrtak u Zenici snage odmjeriti sa slavnim Celticom, koji će u ovom meču biti lišen usluga svog najboljeg strijelca u ovoj sezoni.

Naime, Celtic je juče u okviru 9. kola škotskog prvenstva sa ubjedljivih 3:0 savladao Hibernian, no i ostao je bez švicarskog reprezentativca Albijana Ajetija.

Ovaj sjajni fudbaler je postigao drugi gol u jučerašnjem meču u 36. minuti, a odmah nakon što je zatresao mrežu uhvatio se za koljeno i teren je napustio minut kasnije.

A, da će propustiti meč sa Sarajevom potvrdio je i trener Celtica, Neil Lennon, koji je nakon susreta istakao:

"Neće ga biti nekoliko sedmica. Radi se o povredi koljena. Žao mi je, u sjajnoj je golgeterskoj formi", izjavio je Lennon.

Švicarski reprezentativac je odigrao šest mečeva za Celtic u prvenstvu i pritom je postigao pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.