EFL Kup

Arsenal ponovo penalima 'nadmudrio' Liverpool

S. Grebović

Večeras je utakmicama kompletirana osmina finala engleskog Liga Kupa.

U ovoj rundi takmičenja bilo je nekoliko mečeva koji su bili repriza ligaških duela u Premiershipu prošlog vikenda, pa tako i duel između Liverpoola i Arsenala.

U ponedeljak je četa Jurgena Kloppa savladala Topnike sa 3:1 koji su večeras uzvratili, ali tek nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Obje ekipe su nastupile u šarenim sastavima. U Engleskom Liga Kupu se inače ne igraju produžeci, pa se nakon odigranih 90 pristupilo izvođenju jedanaesteraca na kraju kojih su sretniji i spretniji bili gosti koju su slavili sa 5:4.

U penal seriji Origi i mladi Wilson su bili neprecizni za Redse, dok je za Topnike nepreczian bio jedino Elneny što je bilo dovoljno da tim Mikela Artete ode u četvrtinu finala ovog takmičenja.

Zanimljivo da je Arsenal u finalu Community Shielda ov sezone također nakon penala bio bolji od Liverpoola, što je i večeras ponovio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.