Tatar ispred svih

Sarajevo objavilo ko je najviše pretrčao protiv Celtica

Edmir Škorić

FK Sarajevo je proteklog četvrtka u Zenici ugostio Celtic u meču play-offa Evropske lige, a škotski velikan slavio je s 1:0.

Sarajevo nije uspjelo da se plasira u grupnu fazu EL, stoga ostaje žal, mada su navijači bordo tima već odali poštovanje svojim igračima za sve što su uradili tokom prethodnih mečeva. Izgubiti od Celtica 1:0, naravno, nije sramota.

A što se same utakmice tiče, u kojoj je tim iz Glasgowa uspio da iskoristi jednu priliku i da ni iz čega praktično povede, Sarajevo je objavilo neke detalje koje će sigurno zanimati armiju bordo navijača.

Naime, najviše kilometara u meču protiv Celtica pretrčao je Benjamin Tatar -. 12.28 kilometara. Slijedi Tino-Sven Sušić s 12 pretrčanih kikometara, a treći je Andrej Đolanović sa 11.43 kilometra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, bordo tim napominje da je Matthias Fanimo ostvario najveću brzinu od 31.87 km/h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.