Oporavak teče dobro

Robben bi mogao zaigrati protiv Danske

Reprezentativac Holandije Arjen Robben nada se da će do početka Svjetskog prvenstva njegov fizioterapeut uspjeti napraviti posao i osposobiti ga za utakmice Oranja.

Nakon što je u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske povrijedio mišić, Arjen Robben se stavio pod tretman Dicka van Toorna, fizioterapeuta sa kojim sarađuje već neko vrijeme.

"Pun sam nade i treba vidjeti koliko brzo mogu napredovati. Van Toorn me prije dvije godine začas vratio na teren. Još je uvijek nemoguće reći koliko će mi trebati, ali možda se radi samo o nekoliko dana", optimistično je najavio Robben.

Očekuje se da bi Robben možda bio spreman već za prvu utakmicu na SP, koju Holandija igra protiv Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.