Nova pobjeda Kraljeva

Vinicius i Benzema za nastavak Realovog pobjedničkog niza

Edmir Škorić

U susretu petog kola španske La Lige Real Madrid je gostovao Levanteu i ostvario je pobjedu rezultatom 2:0.

Real je na uvijek teškom gostovanju u Valenciji uspio doći do sva tri boda, no nije bilo niti malo lagano. Gol odluke postignut je u 16. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, lopta je došla do talentovanog Viniciusa, koji se naštimao na desnu nogu i sjajnim udarcem matirao domaćeg golmana.

U 31. minuti Nikola Vukčević je savršeno skočio nakon ubačaja iz kornera, dobro gađao glavom, no prečka spašava goste iz Madrida. Benzema u 36. minuti ima priliku za Real, ali puca neprecizno.

Redale su se šanse u nastavku meča. Benzema dva puta, jednom Vinicius, pa je Bardhi promašio dobre šanse za Levante, a onda je poništen gol Realu zbog nedozvoljene pozicije i nakon intervencije VAR-a. Na kraju Benzema ovjerava 'tricu' kraljevskog kluba.

Real je do kraja sačuvao mrežu i u četvrtom ligaškom meču stigao do treće pobjede i sada je na vrhu sa 10 bodova. Jedine bodove ispustio je u prvom kolu na gostovanju kod Soicedada, kada je bilo 0:0. Nakon što se okonča reprezentativna pauza, Real će u Madridu ugostiti Cadiz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.