Premijer liga

Sarajevo najviše bodova osvojilo na gostujućim terenima, Željezničar stopostotan

Adnan Beganović

Nakon 10 odigranih kola u Premijer ligi dvije ekipe nemaju poraz na gostujućem terenu, dok je samo jedna bez osvojenog boda van svog terena.

Aktuelni prvak i lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, osvojio je najviše bodova na gostujućim terenima. Izabranici Vinka Marinovića su na gostovanju odigrali šest utakmica i pritom su osvojili 16 bodova (pet pobjeda, jedan remi).

S druge strane FK Željezničar je jedini stopostotan van svog terena. Izabranici Amara Osima u tri odigrana susreta van Grbavice osvojili su maksimalnih devet bodova s tim da na gostovanju nisu primili nijedan pogodak.

Rođeni su na šest gostujućih utakmica osvojili pet bodova (3 poraza, 2 remija i 1 pobjeda), dok su Tuzla i Široki osvojili po četiri boda s tim da je Široki odigrao tri gostujuća susreta, a Tuzla šest.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedina ekipa koja nije osvojila nijedan bod van svog terena je Olimpik. Vukovi su poraženi šest puta u isto toliko gostujućih utakmica, a bez pobjede ali uz tri remija iz šest gostujućih susreta je i Radnik iz Bijeljine.

Tabelu gostujućih susreta možete pogledati ovdje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.