Schuster od danas na klupi Bešiktaša

Edmir Škorić

Turski Bešiktaš danas je imenovao njemačkog stručnjaka Bernd Schustera kao novog trenera.

Njemački stručnjak Bernd Schuster danas je preuzeo klupu Bešiktaša i u narednim će sezonama pokušati donijeti naslov prvaka države u Istanbul.

Schuster je došao umjesto Mustafe Denizlija, koji je prošle sedmice dao ostavku zbog zdravstvenih problema. Bešiktaš je sa Schusterom dogovorio dvogodišnju saradnju, a bivši trener madridskog Reala će godišnje zarađivati 2.6 miliona eura.

Schuster je vodio Real u sezoni 2007/08., ali nije imao uspješnu sezonu sa Kraljevima, pa je u decembru 2008. godine smijenjen. Bešiktaš je prošle sezone završio na četvrtom mjestu, pa će Schuster pokušati napraviti bolji plasman u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.