29 bodova u prvih 11 mečeva

Rekord Zrinjskog je srušen: Bordo generacija za historiju

Adnan Beganović

Aktuelni šampion naše zemlje i lider premijerligaške karavane, Sarajevo, nastavio je sa sjajnim partijama.

Izabranici Vinka Marinovića još jednom su pokazali snagu. Na Koševu su uz dobru igru savladali Krupu sa ubjedljivih 3:0 te su tako ostali i dalje jedina neporažena ekipa u prvenstvu.

Bordo tim igra sjajno, djeluje nepobjedivo, a sa večerašnja tri boda ova greneracija Sarajeva srušila je još jedan rekord.

Naime, otkako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastupa 12 klubova (2016/2017) rekord s najviše osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva do večeras je držao Zrinjski i to ekipa iz sezone 2017/2018. U toj sezoni Plemići su u 11 mečeva skupili 28 bodova uz učinak od devet pobjeda, jednog remija i jednog poraza.

Sarajevo je večerašnjim trijumfom stiglo do 29 osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva uz učinak od devet pobjeda i dva remija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, to nije sve, odnosno otkako u Premijer ligi BiH učestvuju klubovi s područja cijele države, niti jedna ekipa u prvih 11 odigranih mečeva nije osvojila 29 bodova što ovom rezultatu izabranika Vinka Marinovića još više daje na značaju.

Dodajmo i to da je Sarajevo u nizu od petnaest premijerligaških susreta bez poraza, a posljednji su upisali 30. novembra prošle godine na svom terenu od Željezničara (1:3) te da će taj niz imati priliku nastaviti narednog vikenda kada na Koševo stiže Mladost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.