Kenijac se pojavio na prvom ročištu

Olimpijski šampion silovao djevojčicu (15)? Prijeti mu 20 godina zatvora

Edmir Škorić

Kenijski atletičar Conselus Kipruto optužen je za silovanje maloljetnice u svojoj domovini.

Veliki skandal potresa Keniju jer je nekadašnji olimpijski prvak u disciplini 3000 metara s preponama navodno silovao 15-godišnju djevojčicu.

Pušten je uz jamčevinu da se brani sa slobode nakon što se pojavio na prvom ročištu na sudu gdje je porekao da je silovao djevojčicu, a novo ročište zakazano je za 20. maj iduče godine.

Ispred suda je bila velika skupina ljudi s plakatima i sloganima tražeći pravdu za maloljetnu djevojku. Olimpijski prvak je u sudnicu došao s kapuljačom na glavi, sunčanim naočalama i maskom protiv koronavirusa.

Kipruto je osvojio olimpijsko zlato u Riju 2016, a svjetsko prvenstvo 2017. u Londonu i 2019. u Dohi.

Prijeti mu i do 20 godina zatvora ukoliko sud dokaže da je silovao 15-godišnju djevojčicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.