Lega Basket

Raković pojačao Sienu

Zbog velike finansijske krize koja je pogodila italijanske košarkaške klubove, uprava Montepaschija je odlučila podmladiti momčad za narednu sezonu.

Prvo pojačanje koje je stiglo u redove aktuelnih prvaka Italije je mladi srbijanski centar Milovan Raković, koji je dosad nastupao za Spartak iz Sainkt Petersburga u kojem je bilježio 15.2 poena i 6.4 skoka po utakmici u prosjeku.

Visina transfera Rakovića iz Spartaka u Montepaschi nije poznata, ali se zna da je mnogo manje plaćen od Lavrinoviča i Sata, koji će vjerovatno naredne sezone napustiti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.