Trener Borca na press konferenciji

Vlado Jagodić: Rijetko kada pričam o tome...

Edmir Škorić

Borac je u derbiju kola gostovao u Mostaru Zrinjskom, ali poražen je s 2:1.

Trener Banjalučana Vlado Jagodić čestitao je domaćinu, no imao je nekoliko pritužbi na pojedine sudijske odluke, a također naglasio da ima problema unutar njegove ekipe koji će se rješavati "u hodu".

"Prije svega da čestitam Zrinjskom i kolegi Žižoviću na pobjedi. U ovako bitnoj utakmici nismo smjeli sebi da dozvolimo da onako djelujemo u prvih pola sata kako smo djelovali. Za ovako jaku utakmicu onakva dva primljena gola nisu nešto na čemu bismo mi trebali da baziramo uspjeh. Prvih pola sata moramo da zaboravimo. U drugom poluvremenu smo bili možda i dominantniji. Pokušali smo sve, nismo uspjeli dati gol u drugom poluvremenu, a mislim da smo zaslužili", rekao je Jagodić.

Onda je krenulo o suđenju. 

"Rijetko kada o tome pričam, ali olako je sviran kazneni udarac u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu je bilo nekih situacija za koje ću jedva pričekati snimak da vidim, a koje su mogle biti u našu korist. Zrinjski je, ponavljam, iskoristio našu smušenost na početku. Ako nismo dominantniji, bar smo bili ravnopravni u drugom poluvremenu sa stalnim pritiskom na protivnika. Imamo dobre izvođače slobodnih udaraca, a nismo dobili nijedan udarac u opasnoj zoni", dodao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo svoje ciljeve koji su jasni. Već sam rekao u najavi utakmice da imamo cilj sami vrh. Ovih 15 kola smo bili među tri prvoplasirane, jednom četvrtoplasirani, a to je kratko trajalo. Nadam se da ćemo da ćemo u preostale četiri utakmice biti dominantni. Moramo bolje u gostima. Pokušat ćemo da osvojimo što više bodova i zadržati se među tri ekipe. Morat ćemo zatim rješavati neke stvari koje nisu za priču o ovom trenutku. Te stvari ćemo rješavati u hodu. Borac će u proljeće biti puno, puno bolji nego što je sada. Osnovni cilj je Evropa".

Jagodić se dotakao i povrijeđenog Almedina Ziljkića i rekao da je za sada u bolnici i da se svi nadaju da će biti dobro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.