Šta se dešavalo?

Mladen Žižović je bio spreman na odgovor Vladi Jagodiću

Esmer Oštraković

Nogometaši Zrinjskog ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Borca, a konačan rezultat bio je 2:1.

Nakon utakmice, zadovoljan predstavom svoje ekipe, bio je trener Zrinjskog, Mladen Žižović.

"Prvo naravno čestitke igračima. Bili su raspoloženi, pogotovo u prvom poluvremenu. Potpuno smo dominirali u svim segmentima fudbalske igre. Borac je jednom prešao centar i postigao gol, te se vratio u utakmicu. U drugom poluvremenu imali smo tri ili četiri šanse, ali je golman gostiju bio sjajan. Volio bih vidjeti statistiku. Potencira se u nekoj izjavi, nešto. Potpuno smo zaslužili pobjedu. Nadigrali smo Borac u tehničkim i taktičkim segmentima igre. Imali smo mnogobrojne probleme, ali neću da ih pretjerano ističem", rekao je Žižović.

Zrinjski je u postavci igre iznenadio ekipu Borca, a to je priznao i trener Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, ovo je prvi put da smo se odlučili u rombu i sa dva napadača. Imamo kvalitetne igrače i možemo mijenjati formaciju i sistem igre. Zavisi od protivnika, od igrača koji su najviše raspoloženi u tom trenutku", dodao je Žižović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.