Amar Osim nakon pobjede u Mostaru

"Zahvaljujem se bez ikakve rezerve domaćinu na korektnosti i prijemu, kupiće nam pizze nakon meča"

Endin Čaušević

Željezničar je danas u derbiju 17. kola Premijer lige BiH slavio u gostima protiv Zrinjskog sa 2:1.

Nakon prvog poluvremena Plemići su golom Bilbije vodili sa 1:0, ali je Željo u drugom dijelu stigao do preokreta. Na 1:1 izjednačio je Miletić, a gol za velika tri boda postigao je Samir Bekrić u posljednjim minutama utakmice.

Press konferencija održana je nakon utakmice, a Amar Osim je imao šta da kaže prisutnim novinarima.

"Izjednačena utakmica gdje smo mi bili malo bolji u drugom poluvremenu, a Zrinjski malo bolji u prvom Oni su svoju nadmoć i bolju igru krunisali golom, a mi svoju s dva. U fudbalu je uvijek bilo važnije drugo poluvrijeme, mi smo bili bolji i zasluženo smo pobijedili bez obzira što zabiješ gol u zadnjoj minuti i treba ti sreće za to, ali primili smo u zadnje dvije utakmice prije ovoga u 90. minuti sa Slobodom u 87. protiv Borca, ali vratilo nam se danas i niko ništa nam nije poklonio. Neriješeno bi bilo sasvim ok. Imali smo sreću da zabijemo taj drugi gol, pobijediti ovdje treba vam malo i sreće mi smo je danas imali, a i znanja Boga mi. I Na kraju idemo s pjesmom kući iako ne pjevamo i imamo svoje razloge zašto ne pjevamo. Zahvaljujem se bez ikakve rezerve domaćinu na korektnosti i prijemu. Kupiće nam pizze nakon utakmice, mali detalj... Prvi žuti karton u važnoj utakmici bio u 70. minuti možda, bez ikakve krvi i bez ičega ružnog je prošao meč", rekao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Važna tri boda u kontekstu borbe da se jedan od najvećih konkurenata Zrinjski ostavi iza nas na tabeli i otišli smo na plus sedam i to je bio prvi cilj. Ostajemo iza Sarajevo pet bodova, ali dugo je prvenstvo. Čekamo da oni malo padnu, a da mi zadržimo neki nivo performansi koje imamo otprilike od početka prvenstva. Ovakve utakmice mogu nam pomoći u sticanu dodatnog samopouzdanja i da vidimo šta ustvari možemo jer pobijediti ovdje ne može svako"

"Bio je dobar, nije se razvalio kako smo očekivali. Bilo je finih stvari s obje strane i mi i oni igramo na neki fin način. U drugom nas je taj gol podigao malo i ja stalno ponavljam da je gol nešto što mijenja radikalno stvari pogotovo u meču gdje nema puno golova. Kad smo izjednačili mogli smo se samo dizati i logično je bilo da će oni padati. Dali smo gol u najboljem mogućem momentu. Vratile su nam se neke stvari od prošlih mečeva".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.