FK Sarajevo: Najbolja odbrana i najbolji napad

Adnan Beganović

Aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo na fenomenalan način je okončao prvi dio premijerligaške sezone.

Izabranici Vinka Marinovića na odmor su otišli sa fenomenalnih 45 bodova i bez izgubljenog susreta u 19 odigranih susreta.

Podvig za divljenje, no pored navedenog treba istaći da je Sarajevo tim sa najefikasnijim napadom (40) i odbranom koja je primila najmanje golova (16). Najubjedljiviju pobjedu Sarajevo je ostvarilo u 13. kolu kada je na Koševu rezultatom 5:1 savladalo Mladost.

Od trinaest pobjeda, šest je bilo sa dva gola razlike, pet sa jednim, te po jedna sa tri i četiri gola razlike. U osam utakmica Sarajevo je uspjelo sačuvati mrežu netaknutom, a u pet navrata aktuelni šampion i lider premijerligaške karavane primio je po dva pogotka.

Andrej Đokanović i Matthias Fanimo su igrači koji su nastupali u svih 19 mečeva, s tim što je Fanimo 11 počeo kao starter, a Đokanović 13.

Benjamin Tatar je sa 10 pogodaka najbolji strijelac Sarajeva, a prate ga već spomenuti Fanimo, te Amar Rahmanović. Obojica su postigla po šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Amar Rahmanović je sa šest asistencija najbolji asistent Sarajeva u prvom dijelu sezone, a pet asistencija upisao je Haris Handžić.

Na Koševu su aktuelni prvaci odigrali deset utakmica, u osam su slavili, a dva puta su remizirali uz gol razliku 23:7. S druge strane, na devet gostujućih utakmica izabranici Vinka Marinovića su osvojili 19 bodova. Pet pobjeda i četiri remija učinak je na gostujućim terenima uz gol razliku 17:9.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.