Foto: EPA

Novi poraz Topnika

U Engleskoj ništa novo: City se poigrao sa Arsenalom na Emiratima

S. Grebović

Manchester City je večeras kao gost slavio protiv Arsenala na Emiratima rutinski, lagano i uvjerljivo rezultatom 4:1.

Topnici su protiv Građana izdržali samo tri minute. Po boku je probio Zinchenko, centrirao, a jedan od lakših golova u svojoj karijeri postigao Gabriel Jesus.

Stvari je na početak također pogotkom glavom vratio Lacazette koji je u padu uspio šutirati i pogoditi mrežu gola Steffena koji brani na golu Građana u ovom takmičenju.

Iako su Topnici stigli do gola, malo je ko očekivao da mogu ozbiljnije zaprijetiti gostima koji su u nastavku meča ipak pokazali ko su i šta su.

Igrala se 54. minuta kada je dosuđen prekid za Građane, a odgovornost je preuzeo Mahrez. Alžirac nije šutirao spektakularno jako, ali je ta lopta ipak zbunila Runarssona koji ju je neshvatljivo skrenuo u svoju mrežu. Zaista amaterska reakcija islandskog golmana.

Nakon tog gola opao je moral fudbalerima Arsenala, ali tim Pepa Guardiole nije imao milosti za njih. Do kraja su se u listu strijelaca upisali Foden i Laporte za siguran trijumf gostiju iz Manchestera.

EFL Kup, 1/8 finala:

Arsenal - Manchester City 1:4

[/streamja]

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti