Stigla ponuda iz Malezije

Ivan Lendrić odlazi iz Željezničara, smiješi mu se inostrani angažman

Edmir Škorić

Željezničar bi mogao ostati bez nekolicine igrača ove zime, a među onima koji bi olako mogli napustiti Grbavicu je i Ivan Lendrić.

Lendrić je trenutno na pauzi kao i ostatak ekipe, pošto će tek sredinom januara Amar Osim "prozivati" i tada kreću pripreme za nastavak sezone u kojoj će Plavi po svim prilikama biti fokusirani na plasman u Evropu, budući da je titula sve bliže Koševu.

Štoper Frane Ikić na meti je jednog ruskog i turskog kluba, a inostrani angažman smiješi se i Lendriću, koji bi po drugi put mogao otići iz Željezničara. On se povezuje s ekipom Melaka United iz Malezije.

Ivan Lendrić FK Željezničar Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
14 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
6 golova

Postoje određeni pregovori, ali još ništa nije zaključeno. Napadač ima ugovor sa Željezničarom i zbog toga se nešto u svemu pita i njegov klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lendrić nema ništa protiv uslova koje mu nude Malezijci, ali ostaje da vidimo stav Željezničara i da li je spreman pustiti napadača, a ako i jest, za koliko novca.

U 17 nastupa u Premijer ligi ove sezone Lendrić je 11 puta bio starter, a postigao je šest golova uz tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.