Napušta Atalantu

Papu Gomez sve dogovorio sa svojim novim klubom

Endin Čaušević

Alejandro Gomez će u januaru napustiti Atalantu nakon što se posvađao s trenerom Gian Pierom Gasperinijem.

Gomez je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača Atalante, ali prije nekoliko sedmica svi su bili u čudu kada je Gasperini odlučio da ga ostavi na tribinama i bilo je jasno da nešto nije u redu.

Ubrzo nakon toga otkriveno je da su Gomez i Gasperini imali sukob u svlačionici, te da je trener Atalante odlučio da prekriži svog ponajboljeg igrača.

Gomez prethodnih mečeva uopšte nije bio u sastavu što je jasna poruka da napušta Atalantu već u januaru. On se najviše povezivao s Milanom i Interom, a kako stvari stoje već je izabrao svoj novi klub.

Naime, mediji u Italiji danas su objavili da je Gomez dogovorio sve uslove ugovora s Interom i da želi da potpiše za ovaj klub. Pregovori s Atalantom traju, a Inter bi za njega mogao platiti oko 12 miliona eura iako klub iz Bergama traži tri miliona više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.