Foto - EPA

Seli u Gelsenkirchen

Sead Kolašinac stigao na potpis ugovora

Midhat Šljivak

Sead Kolašinac će u nardnih šest mjeseci nositi dres ekipe Schalkea.

Reprezentativac BiH sinoć je doputovao u Njemačku. Danas će obaviti ljekarske preglede i potpisat će ugovor sa timom iz Gelsenkirchena.

Povratak u Bundesligu bila je želja bh. fudbalera. Kako je u Arsenalu prekrižen od strane Mikela Artete, klub mu je bez većih problema dopustio posudbu i Kolašinac će u narednih šest mjeseci igrati u posljednjeplasiranom timu Bundeslige.

Dogovor je da će Arsenal i Schalke plaćati po 50 procenata njegove plate, a Kolašinac će se na kraju sezone vratiti u London, nakon čega će klub ponovo odlučivati o njegovoj sudbini.

Kolašinac je fudbalsko ime stekao u Schalkeu. Dres ovog tima je nosio od 2012. do 2017. godine i odigrao je 123 utakmice za slavni njemački klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.