Veznjak dobio crveni karton protiv Beneventa

Tonali propušta veliki derbi, ali sreća po Milan pa suspenzija nije veća

Edmir Škorić

Disciplinska komisija Serije A odredila je utakmicu suspenzije za Milanovog veznjaka Sandra Tonalija.

Tonali je zbog oštrog starta nad igračom Beneventa dobio direktan crveni karton u nedjelju u pobjedi Milana od 2:0. Sat vremena su Rossoneri morali da igraju s igračem manje, ali su uspjeli da pobijede i vrate se na prvo mjesto na tabeli.

Neoprezni Tonali će zbog crvenog kartona propustiti duel s Juventusom, što stvara probleme treneru Stefanu Pioliju, budući da nema ni povrijeđenog Ismaela Bennacera, pa je Frank Kessie ostao jedini "ključni" veznjak pred okršaj sa Starom damom.

Tonali je mogao dobiti i veću suspenziju zbog oštrine starta, ali na kraju mu je Disciplinska komisija odredila jednu utakmicu pauze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.