Smirio navijače Leipziga

Nagelsmann: Neću trenirati Borussiju Dortmund

Edmir Škorić

Perspektivni trener Leipziga Julian Nagelsmann rekao je da ne planira voditi Borussiju Dortmund.

Nagelsmann trenutno s dosta uspjeha vodi Leipzig, a povezuje se s Borussijom kao dugoročno rješenje na poziciji glavnog trenera, nakon što je prethodno privremeno taj posao pripao Edinu Terziću.

"Nema razloga za zabrinutost zbog Borussije. Situacija s Borussijom ostala je ista kao i za moje vrijeme kao trenera Hoffenheima. Nije bilo dogovora niti će biti", rekao je Nagelsmann.

"Osjećam se ugodno i moram postići velike ciljeve u Leipzigu. Kao što sam rekao, nema razloga da se iko u klubu nervira zbog priča o odlasku u Dortmund", dodao je.

Upravo će Leipzig i Borussia Dortmund odmjeriti snage u subotu od 18:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.