Rossoneri dovode Meitea

Milan pronašao pojačanje, slijedi razmjena u kojoj će biti uključen i Rade Krunić?

Edmir Škorić

Milan planira da dovede neke igrače tokom zimskog prijelaznog roka.

Jedna od želja Milana je Soualiho Meite, nogometaš Torina i s njim su već uspostavljeni kontakti i uveliko se pregovara između Rossonera i Granate.

Predsjednik Torina Urbano Cairo želi Meitea prodati za oko 10-ak miliona eura, ali navodno trener Marco Giampaolo želi da Meite ode u zamjenu za bh. reprezentativca Radeta Krunića, koji se s Torinom povezuje već duže vrijeme.

Sada nije isključeno da se na taj način riješi cijela situacija, jer Krunić je ionako otpisan u Milanu, a želja je Torina, dok bi klub umejsto određenih novčanih sredstava taman dobio Mietea, igrača kojeg je planirao kupiti.

Francuski 26-godišnji veznjak je ove sezone u Seriji A odigrao 14 utakmica i ima gol i jednu asistenciju, a u klub je stigoa 2018. godine iz Monaca za 11,5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.