Trener Kakanjaca nada se da će klub ispuniti svoj cilj i ostati u Premijer ligi

Strateg Mladosti DK za SportSport.ba

Miljanović: Dolazak novih igrača ovisi o odlascima Alića, Hiroša ili Hadžića · Intervju

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja prije četiri dana krenuli su s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi, gdje imaju samo jedan cilj, a to je opstanak u ligi.

Sigurno da se na proljeće očekuje velika borba između Mladosti, Radnika, Olimpika i Krupe za opstanak u ligi, a vidjet ćemo ko će na kraju napustiti najviši rang.

Kontaktirali smo šefa struke Mladosti, Nemanju Miljanovića, kako bi saznali nešto više informacija o samim pripremama, igračkom kadru, pripremnim utakmicama.

«Treniramo svaki dan, imamo tu i rad u teretani po grupama, dobro ide, zadovoljan sam kako to izgleda na ovom početku priprema. U Kaknju ćemo trenirati negdje pred kraj naredne sedmice, a onda je planiran odlazak u Hercegovinu, odnosno okolinu Mostara. Prije odlaska u Mostar u subotu ćemo odigrati prijateljski meč protiv Vis Simm-Bau na stadionu u Žepču. Mislim da je za 31. januar planirana utakmica protiv Željezničara. Trebali bi odigrati još dvije utakmice prije generalke, koja će biti sedam dana prije početka lige u Doboju kod Kaknja» ističe Miljanović.

Na treningu je 30-tak igrača, Nikolić je otišla, petorica su na probnom radu

«Imamo tu Smajića iz Simm-Baua, tu su Jusić i Mušija naši igrači koji su bili posuđeni u Rudar, imamo jednog stopera iz Norveške, te golmana Samira Selimovića, koji je ovdje iz Kaknja, ali je prošlu polusezonu bio u TOŠK-u. To su igrači koji su na probi, pa vidjet ćemo hoće li se neko od njih nametnuti. Kao što ste rekli otišao nam je stoper Nikolić u Zlatibor, a došla je zamjena u vidu Hreljića, koji je ovdje već igrao i on se priključio treninzima» kaže strateg kluba iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolazak novih igrača zavisi od toga hoće li Hiroš, Alić i Hadžić napustiti Kakanj

«Sve nam ovisi o eventualne prodaje trojice igrača koje ste pomenuli, a za koje postoji interes mnogih klubova. Imali smo ponuda i za Mahmića, ali on je još mlad, mislim da će ostati tu sigurno do kraja sezone. Ako ko od te trojice napusti klub, tako ćemo i mi eventualno dovesti adekvatnu zamjenu. Vidjet ćemo u narednom periodu šta će od toga svega ispasti na kraju. Očekuje nas sigurno uzbudljiv nastavak sezone, a vjerujem da ćemo mi ispuniti naš cilj i ostati u ligi», kazao je za SportSport.ba Nemanja Miljanović trener FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.