Trener FK Sarajevo

Marinović zadovoljan kako teku pripreme, govorio i o potencijalnim transferima

Midhat Šljivak

Sarajevo je pobjedom startovalo na pripremama za drugi dio sezone.

Tim Vinka Marinovića je lagano savladao HNK Višiće sa 2:0, a rezultat je mogao biti i veći, no u nekoliko dobrih situacija nije bilo dobre završnice kod fudbalera Bordo tima.

O prvom dijelu priprema trener FK Sarajevo je rekao:

"Ono što smo planirali to smo uspjeli uraditi. Ovdje smo dobro i kvalitetno radili, odigrali prvu utakmicu i najbitnije da su momci radili maksimalno. Možemo biti zadovoljni sa ovim prvim dijelom priprema", rekao je Marinović i nastavio je:

"Idemo iz treninga u trening. Polako se podižemo i bit ćemo bolji iz nedjelje u nedjelju. Imali smo dosta prilika, ali smo zadovoljni što smo stvorili dosta šansi. To su pripremne utakmice koje uvijek pokažu gdje nam je ekipa i šta trebamo raditi u budućem periodu".

O potencijalnim dolascima i odlascima šef stručnog štaba FK Sarajevo je rekao:

"Prelazni rok je u toku. Zimi je teško jer nema dosta slobodnih igrača, mnogi čekaju opcije, ali sigurno da ćemo u idućem periodu reagovati. Pokušat ćemo riješiti pitanje napadača s obzirom na to da je Ahmetović povrijeđen".

Iskusnog napadača neće biti do kraja sezone.

"Ahmetović je operisan i njega čekamo tek u maju tamo. Kada doktori procijene, on će se priključiti, ali sve zavisi od doktora i odluke kada će on biti priključen ekipi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neće Bordo tim poremetiti ni činjenica da će umjesto u Antaliji pripreme odraditi u Umagu.

"Nadam se da ćemo u Umagu imati dobre uslove. Najbitnije je da nas vrijeme posluži. Neće nas poremetiti što nismo u Antaliji, imamo dogovorene utakmice", završio je Marinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.