Prijateljska utakmica

Željezničar bez problema do pobjede protiv Neuma

Endin Čaušević, foto: E. Haračić

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili ekipu Neuma sa 3:0.

Plavi s Grbavice nalaze se već neko vrijeme na pripremama u Hercegovini, a danas su iskoristili priliku da odigraju prijateljsku utakmicu u Neumu protiv istoimenog domaćina.

Jasno je da je Željezničar bio favorit u ovom meču iako je Amar Osim dao priliku skoro svim igračima. Na kraju gosti iz Sarajeva uspjeli su da slave sa 3:0.

Prvu ozbiljniju šansu Željo je imao u 13. minuti preko Juričića, ali je ovaj napadač šutirao preko gola. U 18. minutu Veselinović prolazi po lijevoj strani, ubacuje za Lendrića, ali golman Neuma spašava svoju mrežu.

U 24. minuti ponovo prijeti Juričić koji je ovaj put pokušao glavom, ali lopta ide pored gola. Deset minuta kasnije velika šansa za goste. Ubacio je Stevanović na peterac, Alispahić je natrčao i šutirao, lopta odlazi pored stative.

Željezničar do prednosti stiže u samom finišu prvog dijela. Sudija je svirao penal nakon što je oboren Veselinović, a s bijele tačke Juričić pogađa za 1:0.

Plavi su u drugom poluvremeni igrali nešto bolje, te su uspjeli da osiguraju pobjedu. Nakon nekoliko dobrih šansi na obje strane Željezničar je u 65. minuti uspio da povede sa 2:0. Ovaj put Lendrić sjajno prolazi po strani i pogađa za 2:0.

Samo sedam minuta kasnije ekipa s Grbavice dolazi do trećeg gola. Ovaj put u petercu Neuma se sjajno snašao Salko Nargalić koji je bez problema povisio rezultat na 3:0.

Do kraja utakmice nije bilo nekih izglednijih prilika, te je Željezničar na kraju zasluženo slavio sa 3:0 protiv ekipe Neuma.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neum - Željezničar 0:3 (Juričić 45'p, Lendrić 65', Nargalić 72')

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić, Bojo, Alispahić, Veselinović, Kendeš, Lendrić, Juričić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.