Kakanjci će drugi dio priprema obaviti u Hercegovini, odnosno u Blagaju i Mostaru, gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica

Kakanjci u subotu protiv Željezničara

FK Mladost od danas u Blagaju: Dva nova imena na probnom radu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja od danas su u Hercegovini gdje će na terenima u Blagaju, ali i u Mostaru odraditi drugu fazu priprema.

U Blagaju bi se ekipi trebali priključiti i dvojac iz Sarajeva, Belmin Dizdarević, te Halid Šabanović, dok je Rijad Sadiku već odradio trening s Mladosti i on je već zadužio opremu u novom (starom) klubu. Ranije se ekipi priključio Kenan Šarić, bivši ofanzivac Radnika.

Nekoliko igrača poput Lalića, Guzijana Nikolića, Vehaba, Bibera već je napustilo klub, a na tome putu je i mladi lijevi bek Benaris Duraković.

Ovaj 19-godišnjak u prošloj polusezoni nastupio je na dvije utakmice, te nije imao veliku minutažu pored Enesa Alića, koji je imao sjajnu polusezonu. Duraković bi prema najavama drugi dio sezone trebao provesti u Rudaru iz Kaknja, gdje će sigurno imati veliku minutažu, što je mladom igraču u ovom trenutku i najvažnije.

U Blagaj su krenuli Nikola Bjeloš, Alen Nuhanović i Faruk Jusić ,te dvojica novih igrača, koji će biti na probnom radu. Riječ je o 19-godišnjem Danijelu Miljanoviću, inače sinu od šefa struke Mladosti. Ovaj bivši omladinski reprezentativac Švedske svoju dosadašnju karijeru proveo je u klubovima iz Švedske, a u Kakanj dolazi iz ekipe IF Elfsborga, gdje je nastupao za juniorsku selekciju.

Osim njega ekipi se priključio i napadač iz Srbije. Riječ je o Matiji Baboviću, 21-godišnjem nogometašu kojem je posljednji klub bila ekipa Zvezdare, koja se takmiči u drugom po jačini rangu nogometa u Srbiji. Babović su kao i Miljanović, te Bjeloš i Nuhanović na probnom radu, te će se o njihovom eventualnom ostanku u Mladosti znati nakon 10-tak dana, odnosno nekolicine pripremnih utakmica na kojima će dobiti šansu da pokažu šta znaju.

Mladost će drugu pripremnu utakmicu odigrati u subotu protiv Željezničara u Međugorju, a podsjetimo u prvom meču prošle subote na stadionu u Žepču poraženi su rezultatom 3:1 od ekipe NK Vis Simm-Bau.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.