Portugalac nije bio sretan

Pirlo otkrio šta je rekao Ronaldo nakon izmjene: "To ne postoji u ugovoru"

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su u gostima pobijedili Inter sa 2:1 u prvom meču polufinala Kupa Italije.

Stara dama je nakon preokreta stigla do pobjede, a junak je bio Cristiano Ronaldo koji je postigao oba gola. No, Portugalac nakon utakmice nije bio baš najsretniji.

Naime, Andrea Pirlo je odlučio u 75. minuti da izvede Ronalda iz igre što se njemu nije svidjelo, a to je portugalski fudbaler jasno pokazao svojom reakcijom.

Međutim, nakon utakmice trener Juventusa poručio je da je cilj da odmori Ronalda za meč protiv Rome koji se igra već u subotu, te da nikome nije zagarantovano da mora igrati svih 90 minuta.

"Ne postoji ugovor u kojem piše da Ronaldo ne može biti zamijenjen. Zna se da mu to nekad treba i ponekad je dobro da se odmori. Šta sam mu rekao nakon izmjene? Da je to moja odluka jer želim da odmori zbog toga što nas u subotu očekuje nova važna utakmica. I njemu je ponekad potrebno da predahne", rekao je Pirlo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.