Ljudska gromada

Cristiano Ronaldo platio liječenje dječaku Tomasu koji je obolio od karcinoma

Haris Zilić

Cristiano Ronaldo još je jednom pokazao svoju ljudsku veličinu.

Sedmogodišnjem portugalskom dječaku Tomasu, u septembru 2019. godine dijagnosticiran je neuroblastom - karcinom koji potječe od malignih ćelija nadbubrežne žlijezde, vrata, prsa ili kičmene moždine

Roditelji nisu bili finansijski u mogućnosti da snose troškove liječenja. Molili su za pomoć na sve načine, a onda se pojavio Cristiano Ronaldo, koji je porodici donirao potreban iznos kako bi Tomas mogao biti operisan.

"Tomas je već na putu za Barcelonu kako bi obavio neke testove i započeo liječenje u bolnici Vall d'Hebron. Hvala Georgini i Cristianu na pomoći, solidarnosti i velikom srcu. Beskrajno hvala što pomažete Tomásu da počne liječenje", napisala je Ivana, sestra Ronaldove djevojke Georgine, zahvalivši se paru na pomoći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.