FOTO: EPA

Od ljeta

Julian Nagelsmann na kormilu Barcelone?

Haris Zilić

 Kao bomba odjeknula je vijest u vodećim španskim medijima da bi Julian Nagelsmann od naredne sezone mogao preuzeti Barcelonu.


Riječ je o mladom njemačkom treneru koji pravi nevjerovatne rezultate sa RB Leipzigom, ali ono najbitnije u cijeloj priči, od mladog, talentovanog igrača napravi zvijezdu. Samo je u ovoj generaciji Leipziga nekoliko fudbalera koje "pecaju" vodeći klubovi u Evropi.

Barcleona želi novu viziju. Žele Katalonci novu eru s nekim novim klincima. Ima ih Barcelona u rosteru, ima i par iskusnijih, što bi mogla biti dobra formula za budućnost.

Ova sezona je gotov pa izgubljena. Teško je Ronald Koeman može izvući. I sam Koeman je na udaru navijača, više zbog stila igre nego li zbog rezultata.

Njemačka disciplina u Barceloni, možda bi bila sjajna šok terapija. Bit će uzbudljivo ljeto u to nema sumnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.