Neće redovnim letom za Njemačku

Thomas Muller posebnim avionim napušta Katar, duže od ostalih ostaje i Salihamidžić

Edmir Škorić

Bayern je igrao u Kataru Svjetsko prvenstvo za klubove i osvojio ga je nakon što je sinoć u finalu pobijedio meksički Tigres.

Neposredno prije početka utakmice Thomas Muller je bio pozitivan na koronavirus i Nijemac je morao ostati duže u Kataru kako bi u posebnom avionu, izoliran od ostalih, otputovao nazad u Njemačku.

Igrači i stručni štab Bayerna danas se iz Dohe vraćaju jednim letom, a nekoliko sati kasnije drugim letom za Minhen će i Muller.

Sportski direktor Bayerna Hassan Salihamidžić također će duže boraviti u Kataru jer organizira letove za Minhen.

Nakon finala, Hansi Flick je dao komentar na Muellerovo stanje: "Malo je umoran, ali to je normalno. Kad dobijete takvu dijagnozu, puno vam stvari prolazi kroz glavu. Inače mu ide dobro".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.