Foto: EPA

Za sada ništa od Blaugrane

Pau Gasol demantirao glasine o povratku u Barcelonu

Danas je košarkaškim svijetom prohujala vijest kako će legendarni španjolski košarkaš Pau Gasol ovih dana potpisati za svoj bivši klub Barcelonu.

No na sve glasine reagirao je sam košarkaš objavom na Twitteru gdje je napisao da od toga nema ništa.

"Trenutno sam fokusiran samo na svoj oporavak i nisam spreman vratiti se natjecateljskoj košarci" - kratko je objavio Gasol. Po mnogima jedan od najboljih europskih košarkaša u NBA ligi je igrao od 2001. godine otkad je potpisao za Memphis, do 2019. kada je nastupao za Milwaukee. U tom periodu okitio se s dva NBA naslova prvaka s Lakersima (2009,2010), te je igrao na šest All Star utakmica. U drugu i treću NBA petorku izabran je po dva puta, a u premijernoj sezoni bio je rookie godine. 

Za Barcelonu je igrao od 1998. do 2001. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.