Trener kluba iz Kaknja očekuje otvorenu i dobru utakmicu protiv ekipa koja je pretrpila najviše promjena u igračkom kadru u zimskoj pauzi

Strateg Mladosti DK pred duel sa timom s Pecare

Miljanović: Ne smijemo si dopustiti mnogo grešaka, jer će Široki to znati kazniti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u nedjelju će na svome stadionu dočekati ekipu Širokog Brijega na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH.

Kakanjcima je cilj izboriti opstanak u ligi, s druge strane tim s Pecare ima ambicije da pokuša izboriti Evropu, iako su u prelaznom roku najviše mijenjali u igračkom kadru, od svih klubova u ligi.

Šef stručnog štaba Mladosti, Nemanja Miljanović za SportSport.ba kazao je nešto više o pripremama ekipe za nastavak sezone, novim igračima, ostanku bitnih igrača u timu, te prvom protivniku u drugom dijelu sezone.

«Pripreme smo dobro odradili, nismo imali nekih velikih povreda, zadržali smo kostur ekipe, a može se kazati da smo igrački jači nego jesenas. Ostali su nam Hiroš, Hadžić, Alić za koje je postojao interes drugih klubova. Došli su Sadiku, Šabanović, Šarić i još neki igrači, moram istaći mladog Hasana Jahića, stopera koji se nametnuo na pripremama i potpisao je ugovor s klubom, tako da sam siguran da nismo slabiji nego u prvom dijelu sezone», ističe trener Mladosti.

Prvu utakmicu protiv Širokog Brijega neće biti Alića, a upitni su još neki igrači

«Alića nema zbog kartona, te će ga zamijeniti Mahmić ili Jusić na toj poziciji, Sadiku i Šabanović su roviti, oni su u trenažnom procesu, vidjet ćemo hoće li početi od početka utakmicu, uglavnom tu su s nama imamo još dva dana do utakmice pa ćemo odlučiti. Velić još nije registriran i on neće biti na dispoziciji za ovu utakmicu. Imamo par dilema oko sastava, ali uvjeren sam da ko god dobije šansu da će je i iskoristiti, jer sada imamo i dosta jaku konkurenciju na pojedinim mjestima u ekipi» kaže Miljanović.

Široki Brijeg je dosta mijenjao u prelaznom roku, ali njihove ambicije su uvijek biti u vrhu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

«Dosta su mijenjali u ovom prelaznom roku, ali oni uvijek igraju otvoreno za gol više, to su radili i u prvom dijelu sezone, tako da vjerujem da će biti tako i u nedjelju. Široki ima uhodan sistem rada i igre, iako im je otišlo pet-šest standardnih igrača, vjerujem da će igrači koji su došli nadoknaditi taj izostanak. Očekujem tešku utakmicu, mi se borimo za opstanak, a oni za Evropu, možda je pred nama veći pritisak jer igramo i kući, te nam je svaka utakmica bitna u toj borbi za opstanak. Nama je najbitnije da nam oni ne stvore puno šansi, odnosno da ne primamo jeftine golove, kao u prvom dijelu sezone, kada smo dosta puta faktički sami poklanjali golove protivniku.Vjerujem da će biti dobra i otvorena utakmica, nadam se da ćemo na kraju mi imati više razloga za slavlje.

Mogući sastav Mladosti: Bukvić, Šabanović, Sadiku, Klisura, Mahmić, Žulj, Hiroš, Handžić, Dedić, Ćerimagić i Hadžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.