Košarkaško prvenstvo Njemačke

ALBA na tronu

Berlinska ALBA koja u svom timu ima malu koloniju igrača iz Srbije predvođenu trenerom Lukom Pavičevićem postala je prvak Njemačke, te izborila nastup u Euroligi. Berlinski igrači su u finalnoj seriji play-offa nadigrali Telekom Bastets Bonn sa 3:1, a u posljednjem meču slavili su na gostovanju sa 88:79, i to nakon produžetaka.

Prvo ime susreta bili su Julius Jenkins sa 30 poena i Bobby Brown koji je ubacio 24.
„Bonn je imao jak tim koji je zasluženo ušao u finale. Imali smo problema sa povredama, ali smo na kraju zasluženo slavili“, kazao je Pavičević.
MVP-em finala proglašen je upravo Jenkins. Bh. javnost dobro je upoznala tim iz Berlina kojeg je Bosna ASA BHT eliminisala u grupnoj fazi ULEB kupa i plasirala se među 32 tima

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.