FOTO - EPA

U nedjelju je madridski derbi, a za koga će navijati trener Barcelone?

A. Beganović

U nedjelju je u okviru 26. kola Primere na rasporedu veliki madridski derbi između Atletica i Reala.

Atletico je trenutno vodeća ekipa prvenstva sa 58 doboda, a Barcelona i Real uz utakmicu više imaju i po pet bodova manje, tako da bi popularne Jorgandžije pobjedom vjerovatno izbacile Real iz borbe za titulu.

Ovaj duel s mnogo pažnje, pogotovo ako u subotu dobiju Osasunu, posmatrat će i u Barceloni čiji trener Ronald Koeman se na današnjoj press konferenciji osvrnuo i na madridski derbi.

"Za nas je utakmica protiv Osasune važna jer u nedjelju igraju Atletico i Real što znači da će jedna ili obje ekipe izgubiti bodove. Osasuna je kvalitetan protivnik i moramo osvojiti bodove kod kuće", rekao je Koeman.

"Uvijek je bolje da ekipa koja ima više bodova na tabeli izgubi bodoe, a to je u ovom slučaju Atletico. No, ne smijem previše se osvratiti na taj susret i moramo naš posao odraditi što je bolje moguće", dodao je trener Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.